https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ A tudatalattink, vagy a túlvilág üzen nekünk? - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Az automatikus írásra nemcsak a spiritisztáknak, hanem az orvosoknak is van magyarázata.

Haza érkezel kora este, miután ledobtad a kabátod és a cipőd kényelmesen belefúrod magad a puha fotelbe és ellazulsz. Jól esik a hosszú nap végén egy kis pihenő és a csend, élvezed, ahogy elernyednek az izmaid és egy-két óráig semmit sem kell csinálnod. Majd tollat veszel a kezedbe, hogy összeírd a másnapi bevásárlólistát. Miután végeztél, bekapcsolod a tévét, de a papír az öledben, a toll pedig a kezedben marad.

A képernyőre meredsz, de hamarosan arra leszel figyelmes, hogy írni kezdesz anélkül, hogy ez szándékodban állt volna. A szavak, amiket a papíron látsz, olyan mondattá állnak össze, mely nem származhat a te fejedből. Mi történt? Valaki irányítja az ujjaidat vagy pusztán a tudatalattid tört felszínre?

A spirituális emberek ezt automatikus írásnak hívják, és úgy vélik, hogy az öntudatlanul írt üzenetek a túlvilágról jönnek. Vagyis az automatikus írásra képes emberek egyfajta médiumok, akiknek a kezét egy más dimenzióban élő lény irányítja. Előfordul, hogy nemcsak maga a szöveg idegen az írója számára, hanem a nyelv is, amelyen az üzenet érkezett.


Ha láttad a Stigmata című filmet, bizonyára emlékszel rá, hogy a főszereplőnő, a Patricia Arquette által alakított Frankie rendszeresen írt üzeneteket arámiul, amely évezredek óta holt nyelvnek számít. Azok a szavak egyenesen Jézus evangéliumából származtak - mely bizonyos emberek szerint létezett, de az egyház eretneknek nyilvánította -, és a hősnőnek fogalma sem volt a jelentésükről.

Egy eszköz az orvostudománynak

Egy másik megközelítés szerint viszont az automatikus írás csupán a tudatalatti kivetülése. Napjainkra már egybehangzóan elfogadják, hogy léteznek olyan emlékek, érzelmek és információk, melyeket normál állapotban nem tudunk "előásni a fejünkből", de központi szervünk mégis tárolja őket. Legismertebb megnyilvánulási formája az álom, melyben szimbólumokon keresztül értelmezhető az üzenete.

A 19. században a pszichiáterek éppen arra használták az automatikus írást, hogy többet tudjanak meg az emberi elméről és segítsenek az emlékek előcsalogatásában. Mások szerint viszont valószínűbb, hogy ez a különös jelenség az érzékszerveken túli érzékeléssel (ESP) van kapcsolatban. Egy alkalommal vonalakon keresztül üzent egy automatikus írónak egy lovas baleset áldozata.

A médium először lerajzolta a balesetet, majd néhány szót írt mellé üzenetként. Később kiderült, hogy a férfi épp azokban a percekben hunyt el, amikor a közvetítő elkészítette a rajzot. Az automatikus írás nem ugyanúgy zajlik, mint a normál, tudatos írás. Sokkal gyorsabb, percenként akár száz szót is papírra vetnek az "elkövetői".

Gyakori eset, hogy a betűkön keresztül közvetítő személyek könyveket írnak túlvilági - vagy tudatalatti - üzeneteikből. De olyan is megesett már, hogy ez a különleges képesség egy bíró birtokában volt, és segítségével plusz információkat kapott az ítéletre váró gyanúsítottakról.

Hogyan működik az automatikus írás folyamata?

FIGYELEM: Az automatikus írás egy lehetőség a közös tudatmezővel történő kapcsolat kialakítására. Légy figyelemmel a folyamat esetleges pszichológiai behatásaira, csakis saját felelősségedre alkalmazd! Néhány megkapott üzenet zavaró lehet. Ha tartasz ettől az egésztől, vagy félelem tölt el az alábbi sorok olvasásakor, és nem tudod kezelni ezt magadban, akkor NE PRÓBÁLD KI!

  • Vonulj félre egy olyan helyre, ahol az elkövetkezendő tizenöt perc - egy óra tartama alatt zavartalanul működhetsz.
  • Foglalj helyet egy asztal mellett, ahol kényelmesen tudsz ülni. Készíts elő papírt és tollat/ceruzát.
  • Néhány percet szánj rá elméd és gondolataid lecsendesítésére. Az általad máskor használt meditációs gyakorlat erre teljesen megfelel. Ha nincs ilyen, igyekezz megismerni egyet, most mindenesetre lassulj le, lazulj el, üresítsd ki elmédet.
  • Nyugalmi állapotod elérése után érints meg a tollal a papírlapot. Mást ne csinálj, érintsd hozzá a toll/ceruza hegyét a papírlaphoz.
  • Ügyelj arra, hogy semmit ne írj tudatosan.
  • Miközben elmédet és gondolataidat leüresítve tartod, hagyd, hogy kezed a kapott benyomásokat, információkat, mintákat leírja.
  • Ne nézd a papírt. Ha meg tudod oldani, írj csukott szemmel.
  • Adj időt annak, hogy az írás megtörténjen, ne légy türelmetlen. Előfordulhat, hogy egy darabig semmi nem történik. Az is előfordulhat, hogy az első (néhány) alkalommal sem történik semmi. Megtörténhet, hogy nálad az automatikus írás nem működik. Ilyen van, nincs baj.
  • Amikor megtörténik az automatikus írás, nézd át, amit a kezed készített. Első ránézésre talán összefüggéstelen irkafirkának tűnhet, de a későbbi kiértékeléskor értelmet fog nyerni. Keresd a különálló betűket, számokat, szimbólumokat, képeket a szövegben.
  • Az első (esetleg sikertelen) alkalmak után ne add fel, folytasd tovább. Nem biztos, hogy elsőre sikerrel jársz. Sikeres automatikus írás elérése esetén alakítsd ki viszonyítási pontjaidat a folyamatban, hogy legközelebb könnyebben menjen.
  • Amint gyakorlottabb vagy benne, megkezdheted kérdések feltevését mentálisan, hogy válaszokat kapj rá. Ettől a ponttól kezd érdekessé válni az automatikus írás.

Kiértékelés: Az automatikus írást megfelelő gyakorlás (lásd: viszonyítási pontok kialakítása) után célszerűen használni. Azaz: tematikusan, célirányosan, kérdéseket feltéve, valamilyen gondolati minta alapján alkalmazzuk. Ennek megfelelően az általad automatikusan leírt szöveget az előzetesen meghatározott cél alapján értékeld ki. Ha lehetőséged van rá, a témába be nem avatott személlyel is értékeltesd ki az automatikus írással létrejött szöveget.

Tanácsok az automatikus íráshoz: Írj olyan gyorsan, ahogy csak tudsz. Egyáltalán ne gondolkozz közben, ne akard megérteni, amit leírtál, ami "leíródott". Ha valamiért az áramlás leáll, tarts egy kis szünetet, majd kezdd el leírni a következő jelentkező mondat első betűjét. Ehhez válassz egy véletlenszerű betűt, pl. a "B"-t. Ezáltal a következő "B"-betűvel kezdődő mondat érkezik legközelebb. Vagy: a választott betűvel fognak kezdődni a továbbiakba érkező mondatok.

Könyvajánló

A tudatalatti tízparancsolata
Balogh Béla


Jó szándékkal, pozitív gondolatokkal, nagy lendülettel és szép reményekkel hozzá kezdünk valamihez, ám az eredmény messze elmarad elvárásainktól. Van, aki párkapcsolati viszonyait rontja el sorozatosan, mások anyagi nehézségeiktől nem tudnak szabadulni, és nagyon sokan egészségi állapotukra panaszkodnak. A tudatos gondolkodás és döntés úgy tűnik nem mindig segít. A titok nyitja a tudatalattiban rögzült programjainkban rejlik. Csakhogy a rosszul működő programok, beidegződések, sorozatos kudarcokhoz vezető hitrendszerek felülírhatók, kicserélhetők. Csupán legalább annyiszor kell meghallgatni a jó programot ahányszor szüleink, nevelőink vagy a média elültette bennünk a rosszat. Hogyan valósítható ez meg a gyakorlatban? Egy tudatalattiról szóló könyvet biztosan senki sem olvas el négyszázszor, de egy kellemes zenei aláfestéssel készült CD napi kétszeri meghallgatásával akár hat hónap alatt csodálatos eredményt érhetünk el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad