https://hatartalanvilag.blogspot.hu/ A napszemüveg viselése felgyorsíthatja a szemkárosodást és gyengíti az immunrendszert - Határtalan Világ

Önismeret

Rejtély

Post Top Ad

Most már egyre köztudottabb tény alternatív orvosi körökben, hogy a nap messze nem az ellenségünk, mint ahogy azt a nyugati orvoslásban tartják. Valójában a nap az ember legjobb barátja amikor gyógyításról, az immunitás és látás erősítéséről van szó. Hogy lehet ez? Nos, ebben a cikkben be fogok mutatni egy ismert taoista technikát, amely nem csupán javítja a látást és a szem erejét, hanem növeli a teljes immunitást. Egy egyszerű gyakorlat lesz ez, amely csupán néhány másodpercet vesz igénybe minden reggel és este.

A modern időkben már jól ismert tény, hogy a nap stimulálja a D-vitamin termelődését a szervezetben. Azonban van egy másik mód, ahogyan a nap gyógyít és immunitást épit. Ez az úgynevezett “okulo-endokrin rendszer”.

Ahogy Daniel Reid irja: “A legfontosabb tényező a napfénnyel történő kezelésben a láthatatlan ultraibolya hullámhosszú fény és egy receptor a retinában. A hámsejtek egy rétege az ú.n. epitéliás sejtek neuroaktivvá válnak ultraibolya sugárzás hatására anélkül, hogy ez bármilyen módon érintené a látást. Amikor a fény gerjeszti a retina pálcikáit és csapjait és kialakul a látás, a láthatatlan ultraibolya sugarak stimulálják a szomszédos hámsejteket, amelyek továbbítják az ingert egy erős idegi impulzus segítségével a látóidegen keresztül közvetlenül az agyalapi és a tobozmirigybe. A nyugati orvoslás “okulo-endokrin rendszer”-nek nevezi ezt az újonnan felfedezett mechanizmust. Ebből a felfedezésből a biológia egy új ága, a nyugati tudomány által elnevezett “fotobiológia” született meg.” 


A kínai (valamint más kultúrák) számára már évezredek óta ismert a napsugarak gyógyító, fiatalító és élet meghosszabbító ereje. Ez különösen igaz a taoista és a Shaolin szerzetesek harcművészeti közösségeire. Ők mindig gondoskodnak arról, hogy sokat tartózkodjanak a napon és bizonyos olyan gyakorlatokat is végezzenek, amelyekben az érintett valóban a nap felé néz, de nem közvetlenül a napba. Teszik ezt a kora reggeli és késő délutáni órákban, minden nap reggel 9 óra előtt és délután 4 óra után, a szemkárosodás elkerülése miatt, mert akkor a napsugárzás nem annyira erős. 
Napfénnyel táplálkozás - dokumentumfilm (angol)

A nap az élet alapvető energiáit képviseli, amelyek nagyon fontosak a szervezet, valamint a szem egészségéhez. Ez a gyakorlat, az úgynevezett “napban való pislogás” két különböző módszert ölel fel. 

Az első módszer az amikor a négy égtáj felé nézünk és 3-5 másodpercig pislogunk. Először a naptól északra nézünk, mintegy 15 fokkal magasabbra, miközben 3-5 másodpercig pislogunk, majd jobbra (keletre), alá (délre), és végül bal oldalra (nyugatra). Még egyszer, ne nézzen közvetlenül a napba. Reggel 9 óra előtt és délután 4 után az UV sugárzás nem erős és elegendő az eredmények produkálásához. 

A második feladat egy kicsit nehezebb. Miután ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint az előző feladatban, de most a nap körül 3-5 másodpercig az óramutató járásával megegyező irányban, majd kis szünet után ellenkező irányba kell a szemmel körözni. Ez a módszer a retinát elégendő UV sugárzásnak teszi ki, hogy az kifejtse jótékony hatását az agyban. 

Bár ezek a gyakorlatok és elképzelések teljesen ellentétesek a hagyományos nyugati elvekkel, az eredmények azon emberek köreiben akik gyakorolják ezt, beleértve magamat is, magukért beszélnek. Próbálja ki Ön is és tapasztalni fogja az eredményeket. A szem körzéses gyakorlatot szeretem a legjobban, mert megmozgatja a már valószinüleg atrófiás szemizmokat és már magában is elég sokat jelent látásunk javitásában. 

Ez az egész biztos furcsán hangzik, miután mindenhol azt halljuk, hogy a halálos napsugarak ellen napszemüveget kell viselnünk. Ez csak egy a sok hazugság közül, amellyel az orvosi társadalom, gyógyszeripar és média traktál bennünket, mivel tudják, hogy a napfény létfontosságú az egészség fenntartásához. 

A retinára jutó sugárzás a látóidegen át stimulálja az agyalapi mirigy HGH “emberi növekedési hormon” kiválasztódását. Ez stimulálja és jelentősen erősiti az egész immunrendszert, vele együtt a szemet is. Természetesen, ha egész napunkat a napon, a strandon vagy a szabadban akarjuk tölteni, akkor nem hiba napszemüveget viselni, hogy az megakadályozza a szembe jutó káros visszatükröződéseket- különösen délelőtt 10 és délután 2 között. Megszállottan mindig, minden alkalommal, mindenfelé napszemüveg viselése, vezetés közben, akkor amikor egy percre kiszaladunk a házból, stb. nagyon káros az immunrendszerre, a szemre és összességében az egészségünkre. Szemeink gyengék, főleg annak a ténynek köszönhetően, hogy a legtöbben életünk nagy részét beltérben, irodaházakban és otthonainkban töltjük. Amikor pedig napra megyünk napszemüveget viselünk, ami blokkolja az összes UV-fényt, megfosztja az agyat és a testet a létfontosságú UV sugarak hatásától.

Naturahírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Top Ad